Fiat grande punto 1.4 16v fogyasztás
  1. Téli gumi
  2. Autó: Hol kötelező a téli gumi? | hvg.hu
  3. Kötelező a téli gumi d
  4. Kötelező a téli gumi b
  5. Autóteszt  » Bejegyzés » ADAC: téli gumi teszt 2009
  6. Kötelező a téli gumi m
  7. Mikortól kötelező a környező országokban a téli gumi? - Autogumiakcio.hu

A szöges lánc használata azonban mindenütt tilos közutakon. A környező országokban Ausztriában november 1. és április 15. között személygépkocsikon télies útviszonyok esetén kötelező a legalább 4 milliméter profilmélységű téli gumi. Hóláncot kötelező tartani az autóban, ám csak akkor szabad használni, ha az utat összefüggő hó borítja, és a lánc nem károsítja az utat. A szabályok be nem tartása 9000 forinttól 1, 5 millió forintig terjedő bírságot vonhat maga után, ráadásul a biztosítók sem térítik meg a kárt, ha az autón nyári gumi volt egy baleset során. Horvátországban, ha jegesek az utak, illetve 5 centiméternél mélyebb hó borítja őket, akkor kötelező hóláncot tartani a kocsiban. Ugyanilyen esetben pedig legalább a hajtott tengelyen lévő abroncsokra kötelező téli vagy négy évszakos gumit felszerelni. A szabályozás az ország egyes területein ennél is szigorúbb, így erről érdemes tájékozódni, mielőtt útnak indulsz. Szerbiában november 1. és április 1. között kötelező a téli gumi és a hólánc is, ha az útviszonyok indokolják.

Ha a tél folyamán külföldre utazol autóval, sőt, akkor is, ha itthon vezetsz, érdemes tájékozódni a hideg évszakra vonatkozó külön szabályokról, amelyek be nem tartása súlyos pénzbüntetést vonhat maga után. A téli gumi és a hólánc használatára vonatkozó szabályozás nem egységes Európában, így amint átléped a határt, akkor is bajba kerülhetsz, ha egyébként a magyar előírásoknak eleget teszel. A szabályok ismeretének hiánya azonban nem mentesít a betartásuk alól, így mutatjuk, mikre kell odafigyelned. Mikor kötelező a téli gumi és a hólánc Magyarországon? Magyarországon a téli gumi használata egyelőre sehol nem kötelező, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne erősen ajánlott. A hideg időben számos balesetet megelőzhet a fagyos körülmények között jobban tapadó abroncs, így a költséges beruházás valójában életet menthet. Ami a hóláncot illeti, az szintén nem kötelező, akadnak azonban olyan útszakaszok, amelyeken a közútkezelő Hólánc használata kötelező táblát helyez el. Ezeken a részeken csak olyan járművel szabad közlekedni, amelynek legalább a hajtott tengelyén lévő gumiabroncsain hólánc van.

Pannon RTV/Gál Hermina, Szkocsovszki László A téligumi meglétét április elsejéig ellenőrizhetik a rendőrök. A kötelezés azonban csak akkor érvényes, ha az időjárási viszonyok azt indokolják, havazik vagy erősen csúszósak az utak. Mindenképp jobb, ha eleget teszünk az előírásnak, ugyanis a mellőzéssel többféle kellemetlenségbe ütközhetünk. November elsejétől kötelező a téligumik használata Szerbiában, ha ezt az időjárási körülmények megkívánják, tehát fagyban és hóban. Szabadkán kielégítő a téligumik kínálata. Ezeket 3, 5 ezertől egészen 30 ezer dináros áron vásárolhatjuk meg, mérettől és gyártótól függően. Damir Brajkov gumiszerviz-tulajdonos elmondta, vásárlói előszeretettel vesznek hazai gyártmányú gumikat is, hiszen megfelelnek a biztonsági követelményeknek, és árban is hozzáférhetőbbek. "Új gumit vásároljanak, ne használt gumit. Ha nincs sok pénzük, olcsóbb gumit, de mégis új gumit, mert egész más a használt gumi. Megvan, hogy miért váltotta le valaki, úgyhogy csak új gumi. " Minden három-négy évben szerel fel új téli gumikat a gépjárművére a szabadkai Baracskai Ernő.

Kötelező a téli gumi tire

2018. 12. 23-tól 2019. 01. 01-ig zárva vagyunk! Keceli telephelyünk két ünnep között 8-11. 30-ig nyitva lesz(dec. 27. -28) Rendelések nyomtatása. Megy a munka 1000-rel... Hatalmas készlettel készülünk a télre!! Nálunk mindenki megtalálja az igényeihez megfelelő Akciós téligumiját autójára!

October 14, 2020